Το Τσιλιβί…

Το Τσιλιβί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στο νησί. Παρέχει το τέλειο περιβάλλον για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές. Η βραβευμένη με “Γαλάζια Σημαία” παραλία μας είναι ρηχή, αμμώδης και ασφαλής για τα παιδιά. Υπάρχει ποικιλία από παραδοσιακές ταβέρνες και διεθνή εστιατόρια. Το παραδοσιακό αυτό χωριό φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί από τον τουρισμό.

Μονάδες από μοντέρνα ξενοδοχεία έχουν περικυκλωθεί από καταπράσινους ελαιώνες και αμπέλια προσφέροντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα από εξοχικό καθαρό αέρα. Σε πιο μακρινή απόσταση μπορείτε να βρείτε γαϊδουράκια, κοτόπουλα και κατσίκες να κοιτάζουν κατάματα τους περαστικούς τουρίστες όταν τα φωτογραφίζουν. Το Τσιλιβί προσφέρει διασκέδαση για όλες τις ηλικίες ικανοποιώντας όλες τις επιθυμίες σας. Σίγουρα θα είναι ένα μέρος που θα θέλατε να ξανά επισκεφτείτε. Σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε

Η Ζάκυνθος…

Η Ζάκυνθος, ή Tzάντε, το νοτιότερο νησί του Ιονίου, έχει βαφτιστεί ως «Φιόρε του Λεβάντε » . To καταπράσινο νησί μας με την μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και τις ωραιότερες παραλίες είναι παγκόσμια γνωστό για το μοναδικό Ναυάγιο. Το λευκό βοτσαλάκι του μαζί με τα καταγάλανα νερά, το έχουν κάνει το πιο φωτογραφημένο μέρος της Ελλάδας.

Αν και μικρό νησί σε σύγκριση με τα άλλα Ιόνια Νησιά, η Ζάκυνθος προσφέρει τόσα πολλά με την τοπογραφική της ομορφιά. Είναι πλούσια σε βλάστηση και καταπράσινη με ελαιώνες και αμπέλια. Ο συνδυασμός βουνού, θάλασσα και κάμπου δημιουργεί μια πολύ όμορφη γραφική εικόνα. Οι ακτές της που είναι 123 χιλιόμετρα έχει μια ποικιλία από αξέχαστες παραλίες. Το πράσινο που δεσπόζει σε όλο το νησί και τα πευκόφυτα βουνά μαζί με τη φιλοξενία τους ντόπιους κάνει το νησί ένα αληθινό «Νησί των Ονείρων». Το νησί έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από το 150 π.Χ, η οποία έχει αναπτυχθεί σ΄έναν πολιτισμό που υπάρχει μέχρι σήμερα. Σημαντικά πρόσωπα όπως ο Διονύσιος Σολωμός και ο Ανδρέας Κάλβος διακρίθηκαν για τις καλές τέχνες, την λογοτεχνία, την ποίηση τους.
Αξιοσημείωτα μέρη για επίσκεψη είναι το ενετικό Κάστρο στην Μποχαλη με την πανοραμική θέα προς την πόλη της Ζακύνθου. Επίσης στην Μποχαλη υπάρχει ο Λόφος του Στράνη οπού ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «Εθνικό Ύμνο» και το έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Υπάρχουν ολοήμερες εκδρομές με καράβια που μπορείτε να απολαύσετε της φυσικές ομορφιές του νησιού και να κάνετε μπάνιο στο Ναυάγιο, στης Γαλάζιες Σπηλιές, και στο Μακρή Γιαλό. Ιστορικές εκκλησιές σαν τον Άγιο Διονύσιου που είναι αφιερωμένη στον προστάτη του νησιού. Η ενετική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μωλου που βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού. Στα ορεινά χωρία μπορείτε να βρείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κοιλωμένο, η εκκλησία της Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο, η εκκλησία της Παναγίας της Κεριωτισας στο Κερί και άλλα πολλά. Αξιόλογα μοναστήρια είναι το Μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιωτισας, το Μοναστήρι της Σπηλιωτισσας, το Μοναστήρι του Υπεράγαθου, το Μοναστήρι του Άγιου Γεωργίου των Κρημνών, και το Μοναστήρι της Ελευθερώτριας. Σημαντικά μουσεία είναι το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου, Μουσείο Σολωμού και Κάλβου, και το Αρχοντικό του Ρώμα που βρίσκονται στην πόλη της Ζακύνθου. Στο νότια μέρος της Ζακύνθου βρίσκετε και αναπαράγεται το σπάνιο είδος θαλάσσιας χελώνας caretta-caretta το οποίο προστατεύετε από το Θαλάσσιο Πάρκο βάση προεδρικού διατάγματος. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Ζάκυνθο οδικώς και με πλοίο από την Κυλλήνη, το ΚΤΕΛ και αεροπλάνο με τακτικά δρομολόγια.

Αποστάσεις:

  • Πόλη Ζακύνθου: 5χλμ
  • Λιμάνι Ζακύνθου: 5χλμ
  • Αεροδρόμιο: 7χλμ
  • Νοσοκομείο: 5χλμ
  • Παραλία Τσιλιβί: 500μ
  • Στάση Λεωφορείων: 50μ
  • Κέντρο Τσιλιβί: 200μ